Een Duurzaam pad

Duurzaamheid begint bij jezelf, vanaf de kleinste verandering die je in je eigen huis of kantoor kunt aanbrengen, kan dit verderop in de keten een enorm effect hebben. Door simpelweg de juiste producten te kopen, kunt u uzelf en uw gezin enorm veel geld besparen en ook het milieu helpen door deze aankopen.

Natuurlijke en alternatieve gezondheids- en levensstijlproducten kunnen u en uw gezin echt ten goede komen.

Wist je dat de industrie in gezonde voeding en natuurlijke producten in hun vorm van detailhandel en zakelijke kansen alleen al in de afgelopen 5 jaar met 75% is toegenomen?

Dit artikel heeft een paar eenvoudige antwoorden op waarom de natuurlijke, gezondere alternatieven veel grotere gezondheidsvoordelen kunnen opleveren dan alleen maar wat vitamines gaan halen bij uw plaatselijke drogisterij.

Veel elementen en chemicaliën die ons lichaam helpen functioneren en ons immuunsysteem versterken, zijn alleen te vinden in een “stabiele” vorm in de voedingsmiddelen en dranken die van nature voorkomen. Door deze natuurlijke chemicaliën uit hun natuurlijke staat te halen en te proberen te ‘bottelen’ is het vrijwel onmogelijk zonder het gebruik van het toevoegen van gevaarlijke toevoegingen en door de mens gemaakte chemicaliën.

Bovendien komt de biologische industrie, die zo nieuw lijkt, terug na ongeveer 50 jaar “conventionele” landbouw om de duurzaamheid en productie die nodig is in de landbouw te stimuleren.

Om de een of andere reden denken mensen dat organische stoffen nooit eerder hebben bestaan ​​en dat het pas ongeveer 50 jaar geleden was dat we geen pesticiden, meststoffen en herbiciden hadden en puur vertrouwden op de co-afhankelijke relaties van ecosystemen.

Mensen realiseren zich opnieuw de voordelen van organische stoffen pas na 50 jaar kankerverwekkende chemicaliën die in ons voedsel worden doorgegeven. Het is vreemd omdat veel mensen die de beginfase van kanker hebben gehad, zijn overgegaan op organische stoffen voor extra ondersteuning van hun immuunsysteem.

Van organische producten tot een duurzame levensstijl, waaronder onze complete omgeving, van bouwen tot water tot energieproductie tot gezondheid … alles is een dynamisch systeem en zal steeds belangrijker worden naarmate de opwarming van de aarde een groter probleem wordt.

Dit brengt mij bij de volgende stap, duurzaam bouwen. Wist je dat je huis een giftige en ongemakkelijke omgeving kan worden voor jou en je gezin als je niet bewust nadenkt over de soorten producten die je in en om je huis gebruikt?

Veel producten voor isolatie en meubelmakers gebruiken materialen die een enorme hoeveelheid formaldehyde bevatten, een zeer giftige en kankerverwekkende chemische stof. Verven en afwerkingen kunnen een hoog gehalte aan VOS (vluchtige organische stoffen) bevatten, waarvan is bewezen dat ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en leiden tot het ‘ziektesyndroom’. Bouwmateriaal dat voor de structuur van uw huis wordt gebruikt, kan goedkoop zijn en ervoor zorgen dat de temperatuur in uw huis erg ongemakkelijk is en de airconditioning die u gebruikt om dit goed te maken, kost u honderden dollars per jaar.

Kan je het net zo goed opgeven?

Er zijn op uw verzoek zoveel middelen en producten beschikbaar die de negatieve aspecten drastisch kunnen veranderen en uw algehele welzijn en uw gezin zullen verbeteren, terwijl u tegelijkertijd de kwaliteit van producten die goed zijn voor het milieu verbetert. . Er zijn bijvoorbeeld veel verfbedrijven met producten met een laag tot nul VOS, isolatie is ontwikkeld met cellulose (eigenlijk gerecycled papier) zonder formaldehyde, er zijn energiezuinige airconditioners en er zijn veel producten die betaalbaar zijn, maar die de kwaliteiten hebben om het comfort van uw huis.

Het belangrijkste punt is … Als u koopt voor de gezondheid en het comfort van u en uw gezin, zullen de resultaten zowel u als het milieu ten goede komen. Dit is wat ik bedoel met een dynamisch systeem. Duurzaamheid gaat niet om alles te weten over wat wat doet en waar het heen gaat, het gaat er gewoon om met uw lokale omgeving samen te werken om het best mogelijke resultaat te bereiken dat u geld, uw gezondheid en het milieu ZAL besparen.

Ik stel voor dat je jezelf begint te leren in de eenvoudige onderdelen van duurzaamheid en zelfs als je een liter water per jaar bespaart of minstens eens in de 2 maanden een biologische maaltijd drinkt, ben je op weg naar duurzaamheid.